pátek 21. července 2017

Žongluje s pivom, mobilom aj dlažobné kockou. Messi by nemal šancu, hovorí

Tento chlapík vie žonglovať so všetkým od hrášku po medicinbalom. Ani hrany mu však nevadí: mobil, kľúče, dlažobné kocka, fľašu škótskej? To všetko bez pomoci rúk udrží vo vzduchu, navyše pridá efektné série fígľov, pri ktorých krkolomne motá nohami do neuveriteľných polôh.

Najviac si však rozumie s Footbag, malým loptičkou naplneným kamienky a olovkami, ktorému sa hovorí hakisak.

v tomto športe je 28-ročný Klouda uctievanú legendou, sedemnásobný majster sveta v kráľovskej disciplíne, kedy sa triky predvádza na hudbu.

Na nedávnom šampionáte v Dánsku však skončil tretí, aj keď mu bývalí kolegovia hovorili, že mal mať zlato.To tak bral "len" z druhej najprestížnejšej kategórie.

"Rozhodca hovorili, že na zlato musím d ať zostavu o level vyššie ako ostatné, nedajú mi to zadarmo," rozpráva Klouda, ktorý patrí k špičke 14 rokov. "Stále dám triky, ktoré nikto nevie. Robím na obtočenie nohy štyrikrát okolo loptičky. Bol by som prvý. "

Z bývalého kapitána šachového tímu Smíchov sa tak stal vyhľadávaný objekt kamier. Natočil už niekoľko reklám pre veľké globálne spoločnosti, na svoje akcie si ho radi pozývajú šejkovia z Dubaja, v obľube ho majú mobilní operátori, už sa potil tiež na červenej pohovke u Jana Krausa.Vystupoval aj so známym žonglér Jánom Skorkovským.

"Na barák ani na porsche to nie je, ale uživím sa slušne," hovorí Klouda, ktorý sa pred 2,5 rokmi odsťahoval z Prahy do Moskvy, kde sa oženil. Jeho manželka je tiež majsterkou sveta v disciplíne footbagu, ktorá sa podobá nohejbalu.

Na začiatku trénoval 10 hodín denne, teraz je na štyroch. Dve potrebuje na footbag, dve na freestyle fu tbal, pri ktorom predvádza parádičky s futbalovou loptou, čo je teraz vo svete populárnejšie variant. Svetový šampionát sa koná budúci týždeň v Liberci, kde bude Klouda útočiť na svoj prvý titul majstra sveta.

"Sú to dva rozdielne športy, hoci vyzerajú podobne.Technika je úplne iná: footbag zastavujeme a vyhadzujeme, čo je náročnejšie, ale zase je ľahší na kontrolu ako lopta. "

Aj s ním vie famózny veci, ktoré by nezvládol žiadny futbalista na svete. Kategória "Messi by vedľa mňa nemal šancu. To by bol súboj tigra s myšou, "rozchechtá sa Klouda. "Musel by tak päť rokov denne trénovať. Ja zase neviem strieľať a kľučkovať. Myslím ale, že by freestyle mal byť súčasťou futbalových tréningov, zlepšil by koordináciu pohybov aj cit pre loptu. "

Ten Klouda cvičiť nemusí, ako by bol balón súčasťou jeho tela. Urobí s ním i stojku…"…určite by som s loptou ušiel maratón alebo zvládol žonglovať 24 hodín.Len je to trochu nuda. "


Žádné komentáře:

Okomentovat