pondělí 17. dubna 2017

Basketbalistky Košic čeká v Eurolize ruský Spartak

KOŠICE. Basketbalistky Maxima Broker Košice čeká ve středu od 14:00 SEČ zápas na palubovce vítěze posledních dvou ročníků Euroligy, úřadujícího ruského šampiona a současného lídra skupiny D EL Spartaku Moskevská oblast. Košičanky mají zdravotní problémy

Zatímco ruský šampion v neděli deklasoval v Superlize Čevakatu vysokým rozdílem 93:62, slovenského mistra navzdory výhře v extraligovém souboji na palubovce Popradu (76:41) trápí zdravotní stav kádru.

"Katarína Hricková mě zanícenou achilovku a Jana Minčíková, hostující v extralize v Prešově, má natržený sval. Start obou je sporný.Když k tomu přičteme Lindu Fröhlichovú, která nemůže hrát pro nevyřešené dopingovou aféru, a Annu Jurčenková, která měla b ěhem sobotního zápasu opět bolestivé problémy se zraněnou patou na noze, budeme mít velký problém poskládat z tohoto lazaretu sestavu Bet365-Více informací na zápas v Moskvě.

Ještěže se ve výborném světle ukázala Sázení na Bet365 v sobotu Ivana Jalčová, která se vrátila po dlouhodobém zranění a určitě dostane ve středu první příležitost iv Eurolize, "konstatoval na margo neradostného zdravotního stavu kádru generální manažer Maxima Broker Košice Daniel Jendrichovský , který nejtěžší nese absenci klíčové hráčky Lindy Fröhlichovej:

"Nejsem si vědom žádné chyby.Všechny podstatné fakta jsme oznámili i na Slovensku antidopingový výbor i řídícímu orgánu Euroligy. V této chvíli se věc musí vyřešit mezi hráčkou a dopingovou komisí FIBA. Shoda náhod, příliš aktivní dopingová komisařka a byrokratické průtahy. Jsem velmi zvědavý na závěrečný verdikt antidopingové komise FIBA, těžko však říci kdy se tak stane. "Slovenský mistr bojuje o 2.místo

Košičanky by ani případné vítězství v Moskvě nepřiblížilo konečné druhé místo v D-skupině Euroligy, neboť by se museli spoléhat na zakopnutí tureckého Fenerbahce alespoň v jednom ze zbývajících duelů s outsidery skupiny Montpellier a Schio.

O 3. místě se rozhodne o týden v přímém souboji Košic s Vilniusem v košické Infiniti Aréně. Zato motivace Moskovčaniek spočívá v souboji na dálku s lídrem C-skupiny Jekatěrinburgem o lepší postavení před play off, které zaručí vyhnutí se případnému souboji s CSKA Moskva v play off.Pokud by se totiž do čtvrtfinále probojovali tři ruské týmy (šance čtvrtého ruského kl ubu v Eurolize Orenburgu na postup z A-skupiny jsou už jen v teoretické rovině), musí se bez ohledu na hrací pavouk Euroligy setkat mezi sebou druhý a třetí ruský tým podle žebříčku výsledků dosažených v základních skupinách.

"V Moskvě nemáme co ztratit. Pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek, což znamená neprohrát o více než o 40 bodů, protože to se nepodařilo ani naším největším konkurentem Fenerbahce a Vilniusu.Spartak má v Eurolize o co hrát a určitě se nebude šetřit na víkendový superligový dvojzápas s Petrohradem, "hodnotil Jendrichovský šance Košičaniek před utkáním v městečku Vidnoje, kde hrává Spartak Moskevská oblast.

" Spartak přeložil začátek zápasu na 14.00 h SEČ, což je pro nás maximálně nevyhovující. V pravidelném denním programu našich hráček patří tento čas vždy relaxaci mezi dvěma tréninkovými fázemi. Musíme udělat vše proto, abychom hráčky vybudili ke kvalitnímu výkonu již od začátku utkání, "komentoval neobvyklý hrací čas D.


Jendrichovský. Výprava družstva Maxima Broker odlétá do Moskvy v úterý v 8.00 h přímo z košického letiště. Program 9.kola Euroligy v D-skupině, středa 10. 12. (začátky setkání v SEČ): Spartak Moskevská oblast - Maxima Broker Košice (14.00 h) Beretta FAMI Schio - TEO Vilnius (20:30) Lattes Montpellier - Fenerbahce Istanbul (20:30) Aktuální stav v D-skupině:

1. Spartak 8 7 1 684: 511 15 2. Vilnius 8 5 3 529: 510 13 3. KOŠICE 8 5 3 573: 569 13 4. Fenerbahce 8 5 3 583 : 620 13 5. Montpellier 8 1 7 558: 631 9 6. Schio 8 1 7 524: 610 9

Bet365-Klikni pro svůj bonus

Žádné komentáře:

Okomentovat